Modificări privind drepturile persoanelor cu handicap, prin OUG60/2017

                Legea 448/2006 a fost modificata prin Ordonanta de Urgenta nr 60/2017, ca o masura ce va veni sa    mareasca gradul   de integrare in munca a  persoanelor  cu dizabilitati  si cresterea responsabilitatii angajatorilor publici si private.
Conform datelor Ministerului Muncii, la 31 decembrie 2016 numărul persoanelor cu dizabilități era de 786.546, din care 706401persoane adulte. Numărul persoanelor adulte cu dizabilități angajate în muncă este de 33.449, iar rata de ocupare este de 17,97% din numărul persoanelor care pot fi angajate.  Dintre acestea, la nivelul celor 732 entități organizate ca Unități Protejate Autorizate, erau   angajate 1.897 de persoane cu handicap și 124 persoane cu invaliditate gradul III, adică 0,26% din total. Actul normativ stabileste ca unitatile care nu angajeaza persoane cu handicap in conditiile legii au obligatia, conf art 78 alin. 3), “sa plătesca  lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit  cu   numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.
Ce prevedea art.78, alin. 3)   în forma precedentă:
(3) Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligaţii:

  1. a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
  2. b) să achiziţioneze produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat în condiţiile prevăzute la lit. a).”

ATENȚIE:       Deci începând cu 01.09.2017: a)  suma care trebuie achitată ca FOND DE HANDICAP” se  dublează !!!   b) nu se mai permit achiziții de la Unități protejate !!! (de obicei firmele achiziționau produse IT de la sau prin intermediul unităților protejate, cu o valoare inclusă în valoarea fondului de hardicap, pe care astfel nu îl mai plăteau la stat)
Masura se va aplica incepand cu 01 septembrie 2017 pentru unitatile care au peste 50 de angajati  si se va aplica nu doar societatilor comerciale cat si autoritatilor si institutilor publice.
In scopul stimularii angajarii persoanelor cu handicap prevede la art 78 alin 6) ca “autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice publice, cu excepția celor prevăzute la alin. (4), au obligația organizării unor concursuri de angajare exclusiv pentru persoanele cu handicap, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Această măsură nu exclude posibilitatea persoanelor cu handicap de a participa la toate celelalte concursuri de angajare organizate de către instituția publică.”
Masura va fi benefica pentru persoanele cu handicap intrucat li se va facilita accesul pe piata muncii insa ar putea dezavantaja societatile/asociatiile autorizate ca unitati protejate autorizate care doar intermediau vanzarea de produse/servicii, la preturi mai mari, putine din ele facand efectiv productie. In cazul acestor entitati, exista suspiciunea ca doar o parte mica din profituri se regaseste efectiv in buzunarul persoanelor cu dizabilitati.
Pe de alta parte, masura ar putea pune in dificultate unitatile private si publice cu peste 50 de  salariati pentru ca termenul de punere in aplicare este foarte scurt – 01 septembrie 2017 – si nu vor avea timpul necesar fizic pentru a-si modifica organigramele, sa stabileasca noi bugete si sa faca efectiv angajarile.

Despre autor

Lutz Emil, Inginer electronist. Director General al S.C. Infostar comprod SRL. Experiență de peste 25 de ani în programare, cunoștințe aprofundate de contabilitate, specialist IT, vastă experiență legată de relațiile cu clienții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *